Ειδικά Προγράμματα Συμβουλευτικής

Στο πλαίσιο λειτουργίας των Δημοτικών Εθελοντικών Ιατρείων προσφέρονται υπηρεσίες συμβουλευτικής και στήριξης σε ειδικές ομάδες πληθυσμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΑΙΑ – ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΝΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ-ΕΓΚΥΩΝ

Ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολη σε συνεργασία με την Μαία Κατερίνα Γεωργακούλα υλοποιεί ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από τη προηγούμενη χρονιά και στοχεύει στην δημιουργία ομάδων στήριξης νέων γονέων για την προετοιμασία μιας εγκυμοσύνης, του τοκετού και της γονεϊκότητας.
Ο κάθε κύκλος συναντήσεων αποτελείται από 8 συνεδρίες,1 (μία) συνάντηση εβδομαδιαίως όπου οι έγκυες γυναίκες μπορούν μόνες τους είτε με τον σύντροφό τους ή οποιοδήποτε άλλο άτομο της επιλογής τους να έχουν μια ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση για τη μητρότητα,τα στάδια τοκετού,τη φροντίδα βρέφους,το πλάνο τοκετού καθώς και συμβουλευτική σε θέματα διατροφής και καλής υγείας μητέρας και νεογνού.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο Δ’ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου (Ολυμπίας 40-42) απογευματινές ώρες μετά από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Στόχος του προγράμματος είναι η σωστή προετοιμασία και η ενημέρωση των νέων γονέων καθώς και η παροχή μιας γενικής πληροφόρησης σε κάθε έγκυο γυναίκα που επιθυμεί να επιλέξει την καταλληλότερη για εκείνη και το παιδί της μορφή φροντίδας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν οι έγκυες γυναίκες του Δήμου μας ανεξάρτητα του μήνα κύησης τους καθώς και ένα άτομο της επιλογής τους.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλ:210-9961973-2109904205 ενώ για πληροφορίες και μόνο στο 6970678817 ή στο email: afaia@afaia.gr.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ

O Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης συνεχίζει τη συνεργασία με την ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση για την υλοποίηση στον Δήμο μας Ομαδικών προγραμμάτων φυσικοθεραπείας ατόμων με νόσο Πάρκινσον και τη λειτουργία Ομάδων Ψυχολογικής Υποστήριξης για τους φροντιστές των ασθενών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις εβδομαδιαίες για τους ασθενείς και για τους φροντιστές και πραγματοποιούνται στους χώρους του Α Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολη (Αλεξιουπόλεως 27) ενώ λειτουργούν και μηνιαίες συναντήσεις μελών της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ του Δήμου με στόχο την ενημέρωση και την κοινωνικοποίηση.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση,ενημέρωση και η προώθηση μίας όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένης διαχείρισης της νόσου ενώ προωθείται και η μελλοντική δημιουργία Κοινοτήτων Πάρκινσον με δωρεάν δράσεις για την αντιμετώπιση της νόσου.

Το Πάρκινσον είναι μία νόσος που χρειάζεται πολύπλευρη αντιμετώπιση με πολλαπλές ανάγκες θεραπείας, φροντίδας και υποστήριξης.

Η ομάδα, η κοινότητα μπορεί να γίνει πηγή γνώσης και δύναμης και οι υπηρεσίες του Δήμου στηρίζουν την ανάπτυξη της εν λόγω δράσης για να βοηθήσουν τον πολίτη.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το
210-2224466 (9:00π.μ.-14:00π.μ. &15:00μ.μ.-18:00μ.μ.)
ενώ για πληροφορίες και μόνο στο 210-9961973