Ενημερωτική Δράση ανακύκλωσης στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

06 Δεκεμβρίου 2017

Με σλόγκαν «Δώστου μια καινούρια ζωή» ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης οργάνωσε δράση ευαισθητοποίησης ανακύκλωσης, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στην Πλατεία Σουρμένων.

Δεκάδες δημότες έσπευσαν να ανακυκλώσουν τις παλιες  ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους καθώς  λαμπτήρες, μπαταρίες και ρούχα

Στον ίδιο χώρο μεγάλοι και παιδιά στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων ενημερώθηκαν για τους τρόπους και τα οφέλη της Ανακύκλωσης, μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και πολλών δώρων.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης των Αποβλήτων στηρίζεται στο τρίπτυχο: Μείωση – Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση .

Η μείωση των απορριμμάτων, πλέον είναι επιτακτική ανάγκη για το περιβάλλον.

Η ανακύκλωση μειώνει την ποσότητα των απορριμμάτων τα οποία στη χώρα μας θάβονται σε χώρους υγειονομικής ταφής, ενώ παράλληλα, πολλά από αυτά, αφού υποστούν την κατάλληλη επεξεργασία, ξαναχρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέων προϊόντων.

Η συστηματική ανακύκλωση συμβάλλει στη μείωση της χρήσης υλικών και ενεργειακών πόρων, μειώνοντας παράλληλα την ρύπανση και την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.

Την δράση στηρίξαν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΕΕΑΑ (μπλε κάδος), η Ανακύκλωση Συσκευών Ανώνυμη Εταιρεία και η «Αφης» Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών

Συμμετείχαν το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, η Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» και τα σχολεία της Πόλης μας.