Γιορτή Ανακύκλωσης

24 Νοεμβρίου 2017

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, οργανώνει την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στην Πλατεία Σουρμένων, επί της Λεωφ. Ιασωνίδου και ώρα 11:00 – 17:00, ενημερωτική εκδήλωση για την ανακύκλωση.

Παράλληλα σε ειδικά σημεία οι δημότες θα μπορούν να αποθέτουν για ανακύκλωση, ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες, μπαταρίες, ρούχα κ.τ.λ.

Στον ίδιο χώρο μεγάλοι και παιδιά θα ενημερώνονται για τους τρόπους και τα οφέλη της Ανακύκλωσης, μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και πολλών δώρων.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης των Αποβλήτων στηρίζεται στο τρίπτυχο: Μείωση – Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση με το σλόγκαν «Δώστου μια καινούρια ζωή».

Η μείωση των απορριμμάτων, πλέον είναι επιτακτική ανάγκη για το περιβάλλον.

Η ανακύκλωση μειώνει την ποσότητα των απορριμμάτων τα οποία στη χώρα μας θάβονται σε χώρους υγειονομικής ταφής, ενώ παράλληλα, πολλά από αυτά, αφού υποστούν την κατάλληλη επεξεργασία, ξαναχρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέων προϊόντων.

Η συστηματική ανακύκλωση συμβάλλει στη μείωση της χρήσης υλικών και ενεργειακών πόρων, μειώνοντας παράλληλα την ρύπανση και την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.

Την δράση στηρίζουν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΕΕΑΑ (μπλε κάδος), η Ανακύκλωση Συσκευών Ανώνυμη Εταιρεία και η «Αφης» Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών

Στην ενημερωτική δράση συμμετέχει το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, η Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση».