Κανονισμός Καθαριότητας

Η προστασία του περιβάλλοντος, η καθαριότητα και η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μία από τις πρωταρχικές και σημαντικότερες αρμοδιότητες του Δήμου.

Υπηρεσίες του Δήμου και πολίτες μπορούμε να συμβάλλουμε ο καθένας μας με όλες του τις δυνάμεις για να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή, λειτουργική και να της δώσουμε την εικόνα που δικαιούται να έχει και που όλοι επιθυμούμε. Η προσπάθεια στηρίζεται στη βάση ενός πλαισίου αρχών και κανόνων που θα καθορίζει τους όρους αυτής της συνεργασίας, με ξεκάθαρους όρους σε ότι αφορά στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις και των δύο. Ο Κανονισμός Πόλης[PDF], ο οποίος πρώτη φορά επιχειρείται να λειτουργήσει στον ενιαίο Δήμο μας, είναι σχεδιασμένος να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της καθημερινότητας και να υπηρετεί αρχές και στόχους που αφορούν:

  • την καθαριότητα της πόλης
  • την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
  • την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την βελτίωση της λειτουργικότητας της πόλης και την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων
  • την ανάδειξη των κοινόχρηστων χώρων του Καλλικρατικού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης
  • την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών διαχείρισης στερεών αποβλήτων με μεθόδους που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον
  • την ενεργό συμμετοχή των Δημοτών και κατοίκωv

Ο «ΡΥΠΑΙΝΩΝ» ΠΛΗΡΩΝΕΙ

Ο Κανονισμός Καθαριότητας και Διαχείρισης των Κοινόχρηστων Χώρων, ή αλλιώς Κανονισμός Πόλης, ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τόσο του Δήμου όσο και των κατοίκων, όσο αφορά στην υπόθεση Καθαριότητα.

Προβλέπει την επιβολή προστίμων (που κυμαίνονται από 50 έως και 2.000 ευρώ) για παραβάσεις όπως ρίψη απορριμμάτων σε δρόμους, πεζοδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Ρόζας Ιμβριώτη & 34η Οδός, Ελληνικό
Τηλέφωνο: 213 2026000, (Καθημερινά 8:00 – 14:30)
email: perivallon@elliniko-argyroupoli.gr
Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημότη: 15 415